Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/middayfi/public_html/templates/rt_afterburner/rt_styleswitcher.php on line 9
MidDay - Biografia

BIOGRAFIA

Ulla Väätäinen syntyi 1948 Leppävirralla. 60-luvun lopulla hän asui vuoden verran Lontoossa sekä valmistui Savonlinnan kieli-instituutista diplomikielenkääntäjäksi vuonna 1970. 70-luvulla hän teki sekalaisia hommia sihteeristä siivojaan Ulkoministeriöstä Suomen Höyrylaivaosakeyhtiöön, opiskeli Pariisissa ranskaa ja ahmi taiteita näyttelyissä ja luennoilla. Sitten hän teki hanttihommia Suomessa ja parin av-suunnittelijapestin (1976–1982) jälkeen perusti oman toimiston Ateljee Heijastuksen (1982-2012).

Väätäinen on tehnyt videoteoksia kollegansa Liisa Karvosen kanssa yli kahdenkymmenenvuoden ajan. Teoksia on esitetty gallerioissa, museoissa sekä festivaaleilla kotimaassa ja ulkomailla.

2006 Väätäinen dokumentoi VR:n makasiinien viimeisiä vaiheita ja niiden purkamista sekä valmisti aineistosta valokuvanäyttelyn.Teoskokonaisuus oli esillä Lasipalatsin näyttelytilassa ja Malmitalon parvella.

Hän löysi uudelleen 70-luvun alun valokuvainnostuksensa ja ryhtyi kuvaavaan. Kuvistaan hän kehittelee kollaaseja, sillä niiden monikerroksellisuus tarjoaa hänelle omaperäisemmät ilmaisumahdollisuudet. Kollaaseja on ollut esillä yhteisnäyttelyissä mm. Lasipalatsin Akkunassa, Galleria Rantakasarmissa, Kanneltalossa, Rööperin taidesalongissa, Taidelaitos Haihatuksessa sekä Galleria Art Fridassa, missä hänellä oli myös yksityisnäyttely keväällä 2013.

 

 

Copyright © 2017 MidDay. Kaikki oikeudet pidätetään.
Joomla! on vapaa ohjelmisto ja julkaistu GNU/GPL-lisenssin alla.